Ver Koruma Politikamız

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Veri Koruma Politikası

Politika özeti ve amaç

Bu Veri Koruma Politikası, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak öğrencilerimizin, personelimizin, paydaşlarımızın ve ilgili diğer tarafların bilgilerini en üst düzeyde özen ve gizlilikle ele alma taahhüdümüzü özetlemektedir. Bu politika, yürürlükteki veri koruma yasaları ve yönetmeliklerine uygun olarak, verileri adil, şeffaf ve bireysel haklara tam saygı göstererek toplamamızı, saklamamızı ve işlememizi sağlar.

Kapsam

Bu politika, bize herhangi bir miktarda bilgi sağlayan tüm taraflar (öğrenciler, öğretmenler, idari personel, iş adayları, paydaşlar, vb. tarafları kapsar.

Veri Koruma Politikası kimleri kapsamaktadır?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ile ilişkili tüm çalışanlar, öğrenciler, danışmanlar, ortaklar ve diğer harici kuruluşlar bu politika kapsamındadır. Bu, bizimle iş birliği yapan veya bizim adımıza hareket eden ve verilere erişilmesi gerekebilecek herkesi içerir.

Politika unsurları

Eğitim ve idari faaliyetlerimizin bir parçası olarak kişisel bilgileri edinmemiz ve işlememiz gerekmektedir. Bu, adlar, adresler, kullanıcı adları, şifreler, dijital ayak izleri, fotoğraflar, kişisel kimlik numaraları, finansal veriler vb. gibi bir kişiyi tanımlanabilir kılan çevrimdışı ve çevrimiçi verileri içerir. Bu bilgileri şeffaf bir şekilde ve ilgili tarafların tam iş birliği ve bilgisi dahilinde toplamaktayız. Bu bilgiler bize ulaştığında, aşağıdaki kurallar geçerlidir:

• Verilerimiz doğru olacak, güncel tutulacak, yalnızca yasal amaçlar için adil bir şekilde toplanacak ve yasal ve ahlaki sınırlar içinde işlenecektir.

• Dahili veya harici taraflarca herhangi bir yetkisiz veya yasadışı erişime karşı korunacaktır.

• Verilerimiz gayri resmi olarak iletilmeyecek, belirli bir süreden fazla saklanmayacak, yeterli veri koruma politikaları olmayan kuruluşlara, eyaletlere veya ülkelere aktarılmayacak veya kolluk kuvvetlerinden gelen meşru talepler dışında veri sahibi tarafından kabul edilenler dışında herhangi bir tarafa dağıtılmayacaktır.

• Verileri işlemenin yanı sıra, verilerin ait olduğu bireylere karşı doğrudan yükümlülüklerimiz bulunmaktadır.

Ayrıca,

• Bireyler toplanan veriler, bu verilerin nasıl işleneceği ve bilgilerine kimlerin erişebileceği konusunda bilgilendirilecektir.

• Verilerin kaybolması, bozulması veya tehlikeye girmesi durumlarına çeşitli önlemler alınacaktır.

• Bireyler, veri tabanlarımızdaki verileri değiştirmemizi, silmemizi, azaltmamızı veya düzeltmemizi talep edebileceklerdir.

Eylemler

Veri korumasını uygulamak için hassas verilere erişimi kısıtlamayı ve izlemeyi, şeffaf veri toplama prosedürleri geliştirmeyi, personeli ve öğrencileri çevrimiçi gizlilik ve güvenlik önlemleri konusunda eğitmeyi, çevrimiçi verileri siber saldırılardan korumak için güvenli ağlar oluşturmayı, gizlilik ihlallerini veya verilerin kötüye kullanımını bildirmek için açık prosedürler oluşturmayı ve verileri nasıl ele aldığımıza ilişkin sözleşme maddeleri veya beyanları dahil etmeyi taahhüt ediyoruz.

Disiplin Cezaları

Bu politikada açıklanan tüm ilkelere kesinlikle uyulmalıdır. Veri koruma kurallarının ihlali disiplin ve muhtemelen yasal işlem gerektirmektedir.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Veri Koruma Politikası

Politika özeti ve amaç

Kapsam

Veri Koruma Politikası kimleri kapsamaktadır?

Politika unsurları

Ayrıca,