Misyon - Vizyon

MİSYONUMUZ

Yabancı Diller Yüksekokulu olarak misyonumuz, üniversitemize yeni kayıt yaptıran önlisans ve lisans öğrencilerine, üniversite eğitimleri boyunca ve sonrasında da mesleki alanlarında kendilerini ifade edebilmeleri, bilgi alışverişinde bulunabilmeleri, bilgiye ulaşma yollarını ve değerlendirme yöntemlerini öğretecek, ikinci bir dil öğrenme becerilerini kazandıracak, yabancı dil öğrenmeyi öğretecek, ve yabancı dil bilgisi az ya da hiç olmayan öğrencilerimize ileri eğitim teknolojilerini ve metotlarını kullanarak dili oluşturan temel parçaları öğretecek nitelikli bir eğitim sunmaktır. Bu nedenle, öğretimde öğrenci merkezli bir yaklaşım benimseyerek, öğrencilerin öğrenme sürecinde merkezde olmalarını sağlamak ve eğitim öğretim faaliyetlerini takip edebilmeleri, kendi akademik alanlarında ve gelecekteki iş yaşamlarında etkin bir şekilde yabancı dili kullanabilmeleri için gereken akademik okuma ve dinleme becerilerinin yanında sözlü ve yazılı iletişim becerilerini de kazanmalarına ve geliştirmelerine olanak sağlamaktır. Müfredatımız hedef dilde akademik yetkinlikleri artıracak ve etkili iletişim kurma becerisini geliştirecek şekilde tasarlanmıştır. Müfredatımızın uygulanmasında yenilikçi teknolojilerin entegrasyonu esastır. Bu teknolojiler, otonom öğrenmeyi desteklemeyi ve modern dil edinimine elverişli dinamik bir öğrenme ortamı yaratmayı amaçlamaktadır.

VİZYONUMUZ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak vizyonumuz, Atatürk ilkelerine bağlı, takım çalışmasına yatkın, paylaşımcı, yenilikçi, dinamik, üretken ve yetkin eğitim kadrosuyla, çağdaş ve uluslararası niteliklere uygun bir eğitim sunarak öğrencilerimizin hem devam edecekleri bölümlerde hem de yaşamın farklı alanlarında kullanacakları yabancı dil bilgisini daha kolay ve kalıcı şekilde öğrenmelerini sağlamaktır. Bu hedefe ulaşmak için yeni yöntemler ve teknolojik ekipmanlar kullanarak interaktif öğretme metotları geliştirmeyi ve nitelikleri ile ayırt edilen bir eğitim kurumu olmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, ileri görüşlü uygulamalarımız ve müfredatımızla hem Türkiye'de hem de küresel sahnede iz bırakmaya hazır, yetkin ve kendine güvenen bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yüksekokulumuz, dili gerçek dünyada bir iletişim aracı olarak görür ve öğrencilerin akademik ve sosyal hayatlarında ihtiyaç duyacakları hedef dil kazanımlarını elde etmelerini desteklemeyi hedefler.