Müdürün Mesajı


 

Sevgili Öğrenciler,

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun tüm akademik ve idari personeli adına hepinize hoşgeldiniz diyor; hepimiz için 2022-2023 eğitim-öğretim yılının mutlu ve başarılı geçmesini diliyorum.

Büyük bir emek vererek hazırlandığınız sınav sonucunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin bir mensubu olmaya hak kazandınız ve kazandığınız bölümün gerektirdiği yabancı dilde hazırlık sınıfı okumak için Yabancı Diller Yüksekokulu’na katıldınız. Sizleri burada görmek hepimize ayrı bir mutluluk vermektedir ve bunun gururunu başarılı bir eğitimle tamamlayarak hep birlikte yaşamak istiyoruz.

Yabancı dilin önemi konusu tartışılmayacak kadar net bir konudur. Sınırların kalktığı bir dünyada eskiden uzağımızda kabul ettiğimiz farklı dilleri konuşan insanlarla artık her gün her yerde karşılaşmaktayız. Birden fazla yabancı dil bilmenin zorunlu hale geldiği dünyamızda, başkalarıyla rekabette öne çıkmayı kolaylaştıran yabancı dil kişiye aynı zamanda dünyaya bir başka pencereden bakma ve başka şekilde düşünme olanakları sağlar. Farklı kültürleri tanıma, kendi kültürünü tanıtabilme veya elektronik ortamda dünyaya açılma ve dünyayı takip edebilme gibi iletişim amacının yanı sıra farklı dillerde çıkan yayınları takip edebilme, bilime katkı verebilme gibi bir akademik hedef hepimizin birincil hedefidir. Yüksekokulumuzda bu hedeflere yönelik ve bölümlerin ihtiyaçları doğrultusunda farklı düzeylerde yabancı dil eğitimleri verilmektedir. Yeterli fiziki alt yapının yanı sıra dinamik kadromuzla bu hedefe ulaşmayı amaçlamaktayız. Bir dil öğrenmenin yanı sıra her ay düzenlediğimiz farklı etkinlikler ve konferanslarla sizin ufkunuza katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.

Bu sunulan olanakları tamamlayacak şey ise sizin şevk ve gayretiniz olacaktır. Sadece yabancı dil öğrenmeye adanmış bir yılın en iyi değerlendirilmesi sizlere büyük kazanç sağlayacaktır. Yabancı dil öğrenmek ihmale gelmeyecek bir süreç gerektirir. Hiçbir tanesini atlamadan, boşluk bırakmadan tek tek taşlardan örülen bir duvar gibi, akademik yılın sonunda ulaşacağınız düzey, gelecek için önemli bir anahtara dönüşecektir.

Hepinize yeniden hoşgeldiniz der, mutlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dilerim.

 

Prof. Dr. Bekir Zengin

Müdür

 

 

Yukarı